Data scientist in Antwerpen

Omschrijving

Je werkt op autonome wijze mee aan data projecten. Je onderzoekt, verrijkt, combineert, analyseert en correleert de aangeleverde data uit interne en externe bronnen. Je kan transactionele data uit verschillende bronnen omzetten in relevante formaten en in informatie.

Vereisten

Deze functie in een uitgesproken data-technische omgeving vraagt een nieuwe medewerker met de volgende competenties:

 1. Je hebt een master als statisticus, wiskundige, informaticus, handelsingenieur, ... of je hebt een professionele bachelor met voldoende technische en statistische achtergrond. Je bent analytisch en technisch ingesteld. Een thesis of eindwerk met (big) data als onderwerp is een pluspunt.

 2. Je bent goed vertrouwd met het Nederlands en het Engels en je bezit een basiskennis van het Frans.

 3. Je bent schoolverlater of je hebt al ervaring in een (data) technische en/of analyse support functie. Je kan bewijzen dat je grondig met de materie kan omgaan.

 4. Naast jouw passie voor data en statistiek ben je leergierig en wil je steeds nieuwe dingen bijleren. Je bent vertrouwd met statistische software en beheerst de programmeertaal R. Daarnaast heb je minimaal notie van Python, en/of andere talen.

 5. Je beheerst dus R; dit betekent dat je kennis en ervaring hebt van packages zoals dplyr, tidyr, readr, readxl, ggplot2, … Je hebt ervaring met het ontwikkelen van shiny apps (of minimaal heel veel goesting om het te leren). Wat geldt voor de shiny apps, geldt ook voor het maken van kaartmateriaal in R (leaflet).

 6. Je heb affiniteit met webtechnieken (HTML, CSS, javascript, …).

 7. De operating systemen van Microsoft, Apple en UNIX OS zijn basiskennis (kennis van Linux shell is een pluspunt). Ook kennis van databanken (SQL, noSQL, ...), en kennis van ETL is een toegevoegde waarde.

 8. Je bent een zelfstarter en het ontbreekt je niet aan doorzettingsvermogen.

 9. Je handelt daarbij resultaatgericht, met zin voor nauwkeurigheid en kwaliteit in zowel de uitvoering als de opvolging.

 10. You walk the talk. Je blijft steeds oprecht en integer zowel bij klanten als bij de collega’s van Cropland.

 11. Je bent betrouwbaar en constant. Je komt uit voor jouw eigen mening en je durft vragen stellen.

 12. Maar het meest van al heb je zin om zelf dingen te ondernemen.